Gathering everybody for FUN and this F.life
Gathering everybody for FUN and this F.life
everything from A to Z

 

 

 

سامسونگ NX210 یکی از سه دوربین بدون آینه-با لنز قابل تعویض سال 2012 این شرکت می‌باشد که پس از مدل سال گذشته‌ی NX200 معرفی شده و از نظر قیمت و فن آوری بین دو دوربین NX20 و NX1000 قرار می‌گیرد. NX210 و NX20 در بیشتر ویژگی‌های اصلی یکسان هستند، به جز اینکه NX210 برخلاف NX20 چندان شباهتی به DSLR‌ها ندارد، بدنه‌ی آن دست کم در دو قسمت بالایی و پایینی از فلز مرغوب ساخته شده، نمایشگر چرخنده و چشمی الکترونیکی هم ندارد. اما این دوربین هم از همان سنسور تصویر 20 مگاپیکسلی APS-C CMOS، توانایی عکاسی پیاپی با سرعت 8 فریم بر ثانیه، توانایی ضبط ویدیویی 1080p Full HD، Wi-Fi داخلی و امکانات و مودهای حرفه‌ای عکاسی بهره می‌برد. در ادامه بیشتر توضیح می‌دهیم.
مشخصات کلی :
مشخصات کلی:دوربین میکرو 4/3 - وزن بدون باتری و کارت حافظه 217.7 گرم
مشخصات حسگر و تصویر:حسگر CMOS با کیفیت 21.6 مگاپیکسل - اندازه 15.7 × 23.5 میلی‌متر
فیلم:ابعاد Full HD - سرعت 30 فریم بر ثانیه
لنز:لرزشگیر تصویر - زوم اپتیکال در حین فیلمبرداری
عکسبرداری:سرعت شاتر از 1/4000 ثانیه تا 30 ثانیه - ایزو اتوماتیک و 100 و 200 و 400 و 800 و 1600 و 3200 و 6400 و 12800 - قابلیت نصب فلاش خارجی از طریق کفشک فلاش (via Hot-shoe with bundled SEF8A or optional SEF-42A, SEF220A) را دارد و فاقد فلاش داخلی می‌باشد - مودهای فلاش: Auto, On, Off, Red-eye, Fill-in, 1st/2nd Curtain, Smart Flash, Manual - تکنولوژی تشخیص چهره - تکنولوژی تشخیص لبخند
صفحه نمایش:3 اینچ با رزولوشن 614,000 پیکسل - Live View
سایر مشخصات:ذخیره بر روی کارت حافظه SD, SDHC, SDXC (با قابلیت پشتیبانی تا 128 گیگابایت (Guarantee up to 128GB)) - موقعیت یاب GPS - تکنولوژی بی سیم - باتری یون لیتیوم استاندارد

 

 

 

 

 

 

در نقد و بررسی NX20، پیش از شروع بررسی خود دوربین، مطالبی را در مورد دوربین‌های بدون آینه-با لنز قابل تعویض ارائه کردیم که عینا آن‌ها را این جا نیز می‌آوریم. بنابراین، باز هم می‌گوییم، از سال 2008 که کم کم نخستین دوربین‌های بدون آینه-با لنز قابل تعویض به بازار آمدند زمان زیادی می‌گذرد. در این مدت، پاناسونیک با مدل‌های مختلف سری GF، المپوس با سری PEN و سونی با سری NEX محصولات خیلی خوبی را به بازار ارائه کرده اند. اما سامسونگ هم بیکار ننشسته بود و مدل هایی چون NX10، NX100 و NX200 را روانه‌ی بازار کرد که اتفاقا با استقبال خیلی خوبی مواجه شدند. تا به حال توضیحات خیلی زیادی را نیز درباره‌ی این نوع دوربین‌ها داده ایم. دوربین هایی که همانند دوربین‌های DSLR لنزهای قابل تعویض دارند، ولی خبری از آینه‌ی داخلی، چشمی اپتیکال، جثه‌ی بزرگ و صدای بلند شاتر نیست. در حقیقت این دوربین‌ها می‌توانند به عنوان دوربین پشتیبان برای عکاسان DSLR ، یا آن هایی که کیفیت بالا و ویژگی‌های DSLR‌ها را دوست دارند ولی جثه‌ی بزرگ آن‌ها را نمی‌پسندند به کار روند. پیشتر به این دوربین ها، دوربین‌های میکرو چهار سوم هم گفته می‌شد. این به آن دلیل بود بر روی مدل‌های نخست دوربین‌های بدون آینه-با لنز قابل تعویض، از سنسورهای تصویر با سایز 18X13.5 میلی متر بهره گرفته می‌شد. این سنسورهای تصویر به سنسورهای چهار سوم معروف هستند و از آن جایی که بر روی دوربینی کوچکتر به کار گرفته شدند (مثل دوربین بدون آینه و با لنز قابل تعویض Panasonic Lumix GF1 در سال 2008) بنابراین به این دوربین‌ها میکرو چهار سوم گفته شد. اما اکنون می‌دانیم که کمپانی‌های مختلف سنسورهای تصویر مختلفی را بر روی این نوع دوربین‌ها می‌گذارند و بنابراین دیگر نمی‌توان به همه‌ی آن‌ها میکرو چهار سوم گفت. مثلا NX20 مجهز به سنسور تصویر 23.5X15.7 میلی متری است که دقیقا همان سنسور سایز APS-C است که بر روی دوربین‌های DSLR قرار می‌گیرد. این در حالیست که مثلا دوربین Pentax Q مجهز به سنسوری با ابعاد 6.17X4.55 میلی متر است، یعنی همان سنسور تصویری که بر روی دوربین‌های کامپکت وجود دارد. بنابراین می‌بینیم که ظاهرا دیگر نمی‌توان به همه‌ی دوربین‌های با لنز قابل تعویض-بدون آینه، دوربین میکرو چهار سوم گفت. حتی از واژه‌ی کامپکت هم برای آن‌ها صرف نظر می‌کنیم چرا که ممکن است واقعا کامپکت نباشند. این را نیز بگوییم که معمولا تا به حال کمپانی پاناسونیک از سنسور‌های تصویر چهار سوم استفاده کرده است و وضعیت برای المپوس نیز با بعضی استثنائات تقریبا به همین شکل بوده. این در حالی است که سونی و سامسونگ از سنسورهای تصویر APS-C بر روی دوربین‌های خود استفاده کرده اند که البته با توجه به سنسور تصویر بزرگ از کیفیت عکس‌های آن‌ها نیز انتظار بیشتری می‌رود.

از این مطلب تکراری که بگذریم، بهتر است که به سراغ خود NX210 برویم. همانطور که گفتیم، نخستین تفاوت بارز NX210 با NX20 در ظاهر آن است. در نقد و بررسی NX20 گفته بودیم که آن دوربین شباهت خیلی زیادی به دوربین‌های DSLR داشت. با وجود جثه‌ی کوچک، ولی نوع ساخت بدنه، با دستگیره‌ی بزرگ و حتی چینش دکمه‌ها خیلی شبیه به DSLR‌ها بود. اما برخلاف آن، ظاهر NX210 تا حدود زیادی ما را به یاد دوربین‌های سری NEX سونی که آن‌ها نیز دوربین هایی بدون آینه-با لنز قابل تعویض هستند می‌اندازد. بدنه از فلز آلومینیوم کاملا مرغوب ساخته شده و با وجود اینکه جثه‌ی خیلی کوچکتری نسبت به NX20 ندارد، ولی تا حدود 120 گرم از آن سبک تر می‌باشد. خوشبختانه این دوربین هم دستگیره‌ی بزرگ و خوبی دارد تا بتوانید آن را به محکمی در دست نگه دارید.

فن آوری Wi-Fi داخلی در بین هر سه دوربین سری NX سال 2012 سامسونگ وجود دارد. سامسونگ از ویژگی Wi-Fi این دوربین با نام Link SMART هم یاد می‌کند. شما می‌توانید با دوربین مستقیما به شبکه وصل شوید و عکس هایی که گرفته اید را بر روی شبکه‌های اجتماعی مثل Facebook آپلود کنید. و یا اینکه از طریق ویژگی Samsung Mobile Link Function، دوربین را به گوشی هوشمند، تبلت و یا تلوزیون سامسونگ خود متصل کنید تا تصویر دوربین مستقیما بر روی نمایشگر این دستگاه‌ها نشان داده شود و بدین ترتیب یک منظره یاب بیسیم داشته باشید. این ویژگی را می‌توانید از طریق دکمه‌ی Smart Link که در قسمت بالای دوربین قرار دارد فعال کنید.

همانطور که درباره‌ی سنسور تصویر 20 مگاپیکسلی NX20 هم گفته بودیم، سنسور تصویر این دوربین هم، 20 مگاپیکسلی و از نوع APS-C CMOS است. یعنی هم بزرگ و هم با رزولوشن بالا. بنابراین به کیفیت و دقت عکس‌های آن امید خیلی زیادی داریم که البته این موضوع پس از تست عکس‌ها آشکار می‌شود. گستره‌ی حساسیت سنسور آن نیز تا 12,800 می‌باشد که نشان دهنده‌ی عملکرد حرفه‌ای دوربین و مناسبت آن برای عکاسی در شب است. این دوربین توانایی عکاسی در فرمت خام و حرفه‌ای RAW را نیز دارد که معمولا عکاسان حرفه‌ای تر به سراغ آن می‌روند چرا که به دلیل غیر فشرده بودن دست شما را برای ویرایش‌های بعدی باز تر می‌گذارد. همانند دیگر دوربین‌های غیر DSLR و تقریبا همه‌ی دوربین‌های بدون آینه-با لنز قابل تعویضی که تا به حال دیده ایم، فن آوری فوکوس خودکار این دوربین نیز از نوع Contrast Detection یا تشخیص کنتراست می‌باشد. پیش از این انتظار می‌رفت که این فن آوری خیلی کندتر از فن آوری فوکوس خودکار Phase Detection که در دوربین‌های DSLR قرار دارد عمل کند، ولی اکنون شاهد این هستیم که در بسیاری از دوربین‌های این چنینی، سرعت فوکوس خودکار واقعا نزدیک به سرعت فوکوس خودکار در دوربین‌های DSLR است.

همانطور که گفتیم، NX210 فاقد چشمی الکترونیکی سرخود می‌باشد و به جای آن باید عمل کادر بندی را از طریق نمایشگر 3 اینچی انجام دهید. رزولوشن نمایشگر همان 614,000 پیکسل است و در ضمن از نوع چرخنده هم نیست و ثابت می‌باشد. این نمایشگر هم از نوع AMOLED است و فاصله‌ی خالی بین پنل و شیشه‌ی محافظ با نوعی صمغ ضد UV پر شده که باعث می‌شود تا بازتاب‌های داخلی کاهش یابد و بدین ترتیب شفافیت و کنتراست در شرایط نوری مختلف بهبود پیدا کند.

همانطور که گفتیم، این دوربین توانایی عکاسی در فرمت خام و حرفه‌ای RAW را دارد. از دیگر ویژگی‌های حرفه‌ای این دوربین می‌توان به مودهای عکاسی Manual، Shutter priority و Aperture priority اشاره کرد که کنترل کاملی بر روی نوردهی را به شما می‌دهند. این مودهای عکاسی می‌توانند از طریق پیچ تنظیم بالا و سمت راست دوربین انتخاب شوند. اگر از جمله‌ی عکاسان مبتدی یا آن هایی هستید که حوصله‌ی درگیر شدن با تنظیمات نوردهی دوربین خود را ندارند، می‌توانید مود عکاسی Smart را انتخاب کنید تا بدین ترتیب برای عکاسی فقط لازم باشد که دوربین را به سوی سوژه نشانه بروید و دکمه‌ی شاتر را بفشارید تا بهترین و با کیفیت ترین عکس به صورت خودکار گرفته شود. همانطور که گفتیم سرعت عکاسی پیاپی آن نیز 8 فریم بر ثانیه است که سرعتی کاملا بالاتر از بیشتر دوربین‌های DSLR است. اما برخلاف NX20، بیشینه‌ی سرعت شاتر این دوربین تا 1/4000 ثانیه می‌باشد. بیشینه‌ی سرعت شاتر NX20 تا 1/8000 ثانیه بود. این دوربین هم مجهز به مودهای عکاسی Panorama، 3D و 3D Panorama است.

NX210 باز هم برخلاف NX20 فاقد هرگونه فلاش داخلی می‌باشد و فقط می‌توانید از فلاش‌های اکسترنال SEF8A، SEF42A یا SEF220A بر روی کفشک فلاش اکسترنال آن استفاده کنید. همچنین می‌توانید از یونیت WGS84 که یک یونیت GPS می‌باشد نیز بر روی آن استفاده نمایید.

این دوربین توانایی ضبط ویدیویی 1080p Full HD با سرعت 30 فریم بر ثانیه را نیز دارد که خوشبختانه می‌تواند علاوه بر فرمت H.264، در فرمت MPEG4 هم ذخیره شود. صدا نیز به صورت استریو ذخیره می‌گردد. بوسیله‌ی پورت و کابل HDMI هم می‌توانید فیلم‌ها و عکس‌های گرفته شده را مستقیما به تلوزیون‌های دیجیتال منتقل کنید و تماشا نمایید. دکمه‌ی Record نیز در همان قسمت پشت دوربین قرار گرفته است. عکس‌ها و فیلم‌های گرفته شده بر روی کارت حافظه‌ی SD/SDHC/SDXC ذخیره می‌شوند. باتری لیتیوم-یونی BP1030 نیز در هر بار شارژ کامل توانایی پشتیبانی برای گرفتن تا 330 عکس را بر روی این دوربین دارد. این دوربین از همه‌ی لنزهای NX mount سامسونگ نظیر لنزهای 16mm، 18-55mm، 18-200mm، 20mm، 20-50mm، 30mm، 50-200mm، 60mm و 80 میلی متر پشتیبانی می‌کند.

به هر صورت همانطور که گفتیم، NX210 دوربین دیگری از دوربین‌های بدون آینه-با لنز قابل تعویض این شرکت می‌باشد که ویژگی‌های بسیار عالی دارد. در آینده و با به بازار آمدن این دوربین سعی می‌کنیم آپدیت هایی را بر روی این نقد و بررسی داشته باشیم.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





ارسال در تاريخ چهار شنبه 6 ارديبهشت 1391برچسب:, توسط Peiman